7.5 Hectare per dag !


Ons land komt stillaan lucht tekort. De huidige politici blijven zweren bij korte termijn visie. Men wil van België een logistiek paradijs maken... Het Hong Kong aan de Schelde. Elke dag verdwijnt er 7,5 hectare open ruimte onder asfalt, steen en beton. Dat is de oppervlakte van 11 voetbalvelden. Dag in, dag uit.Nu is de tijd aangebroken om hiertegen in opstand te komen. Door maximaal te benutten wat er al staat, door grondig te sleutelen aan de mobiliteit, door aanplanting van bos en keiharde bescherming van de overblijvende bouwvrije ruimte. De economisten en hun financiële megalomanie moeten oprotten. Tijd voor Ruimte, zuivere lucht en een omgeving, een land waarin we ons opnieuw mens en geen "economische kostenpost" gaan voelen.De tijd van de hebberige zakenmensen en bankiers ten koste van natuur, de tijd van de betonbonzen en van malafide bouwpromotoren, de tijd van de naar populariteit ankerende politici, de tijd van het machtsmisbruik en van het snoeren van de mond der simpele werkmensen, de tijd der inhalige projectontwikkelaars en bakstenen in de vlaamse magen.... Die tijd is voorbiji. Nu is de tijd gekomen van de volksstem die roept om de bescherming van zijn landschap. Het is tijd voor een grondige renovatie van ons bestaande land en zijn al te lelijke volbouwde landschap, het is tijd voor een maximale bouwstop, het is tijd voor herbebossing en tijd voor afbraak van wat al te lang onaangeroerd bleef.


Die tijd breekt hopelijk aan via http://www.openruimteademruimte.be/ ... of wat de Bond Beter Leefmilieu uiteindelijk verstond onder hun versie van "een overkoepeld ruimtelijk ordeningsorgaan". Ikzelf zag het anders (zie eerder) maar reactie bleef helaas uit. De vlaamse pers overompelde alvast de persvoorstelling met 2 aanwezigen (Radio 1 en een lokale brusselse krant). Is dit al een (voorspeld) teken aan de wand. Hoeveel bedenkingen men zich hierover ook kan maken, het initiatief kan alleen maar toegejuicht en gesteund worden.

Laten we hopen dat de rest van de bevolking zich geëngageerder opstelt dan zijn pers... of valt dat te zwaar met die steen in de vlaamse magen en de op de eigen portemonee gefocuste hersenen ?

Populaire posts van deze blog

De Neoliberale Meritocratie

Misantroop